Stretnutie 2017

Stretnutie 2017

Po niekoľkých mimoriadne úspešných zahraničných prezentáciách v Paríži, Ríme, Viedni, Prahe či v umbrijskom San Giustino, Spolok výtvarníkov predstavuje tvorbu svojich členov na členskej výstave Stretnutie 2017 v Galérii Slovenského rozhlasu v Bratislave.

vystava_stretnutie_SRo_cut.jpg

V autorskej koncepcii kurátorky Márie Horváthovej máte možnosť vidieť zväčša najnovšie diela 72 autorov, členov Spolku výtvarníkov Slovenska.

Výstava prezentuje umelcov niekoľkých generačných vrstiev, predovšetkým maliarov a sochárov. Záujem umelcov o prezentáciu svojej tvorby je motivovaný nielen snahou konfrontovať svoje diela s dielami svojich kolegov, ale i snahou presvedčiť divákov o kreativite a kvalite súčasnej klasickej výtvarnej tvorby.

Členská výstava je vítaná príležitosť pre pravidelných návštevníkov výstav vytvoriť si relatívne komplexný obraz o súčasnej slovenskej maľbe i plastike.

Na výstave Stretnutie 2017 nájdete mnohé známe mená a autorov, ktorých rukopis už vošiel do povedomia verejnosti. Dôraz je sústredený na tvorbu strednej generácie, najmä na tvorbu maliarov Alexeja Vojtáška, Petra Pollága, Štefana Poláka, Vladimír Petríka, Daniela Bidelnicu, Viťa Bojňanského, Dušana Sekelu, Martina Kellenbergera, Daniely Krajčovej, Kataríny Alexyovej Figerovej. Zo sochárov tu nájdete diela Ota Bachoríka, Juraja Čuteka, Milana Lukáča, Milana Krajču, Pavla Dubinu, Ivana Patúca, Roberta Szittaya.

Spolok už tradične preferuje i tvorbu mladých autorov, ktorých na tejto výstave stretnete tiež.

Mená ako Milina Zimková, Ondrej 4., Xénia Bergerová, Stanislav Kiča, Veronika Fodorová, Jakub Bachorík, Daša Bacmaňáková, Barbara Prešínská sú známe z množstva kolektívnych i samostatných výstav. No a samozrejme je tu i skupina autorov, ktorí stáli pre 24 rokmi pri zrode Spolku najmä Ondrej Zimka, Ever Puček, Mária Rudavská, ale i Bohumil Bača, Štefan Bobota, Vladimír Kudlík, Jarmila Dicová i ďalší známi autori.

Výstava je otvorená do 31. októbra 2017 denne okrem soboty a nedele od 12:00 do 17:00.

Srdečne Vás pozývame.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame