Naši a svetoví – Ivan Keseg

Naši a svetoví – Ivan Keseg

Bolívia, Guatemala, Salvador, Peru, juhoamerické krajiny, ktoré svojou prírodou, históriou, ale aj mentalitou ľudí lákajú čoraz viac cestovateľov a turistov z celého sveta. Lenže inžinier Ivan Kesek šiel do týchto krajín s úplne iným cieľom a zostal tam 35 rokov. Narodil sa na Slovensku, vysokú školu vyštudoval v Bratislave, ale trvalý pobyt má už desiatky rokov v nemeckom Braunschweigu. Na Slovensko chodí veľmi rád, najnovšie chce dokončiť rodokmeň rozvetvenej rodiny, ale našiel si čas, aby Ľubici Hargašovej porozprával o ceste stavebného inžiniera do sveta.

Naši a svetoví – Ivan Keseg - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Stavebný inžinier Ivan Keseg nielenže zanechal za sebou 19 vodných stavieb v Južnej Amerike, ale založil aj Klub priateľov Česko-slovensko-Bolívia-Peru. A preložil do španielčiny básne Pavla Stanislava (Piusa). Aj to pri osobnom stretnutí zistila Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví – Ivan Keseg - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


O svojom pôsobení v Južnej Amerike píše Ing. Ivan Kesek knihu - ešte nie je dokončená, ale názov už má, požičal si staré bolívijské príslovie ,,Diabol je diablom, pretože je starý."

Autorka: Ľubica Hargašová Ilust. foto: PublicDomainPictures

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame