Naši a svetoví: Mária Švarbová, fotografka

Naši a svetoví: Mária Švarbová, fotografka

Je mladá, atraktívna, mohla by robiť modelku, ona  si zvolila za spoločníka fotoaparát.  Keďže o sebe tvrdí, že je technický antitalent, skôr ako začala tvoriť, donútila kamarátov, aby jej  krok za krokom vysvetlili princíp správneho fotografovania.  Niekoľko mesiacov trénovala  len ostrosť a prácu so svetlom. Oplatilo sa. Dnes sú  diela  Márie Švarbovej v mnohých galériách na svete. Ľubica Hargašová  zistila, že doma  by sme ich márne hľadali.  

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V súčasnom svete je  to doslova unikát, že fotografka Mária Švarbová nikdy,  nikde nikomu svoje práce neponúka. Doteraz si ju vždy niekto našiel. A pritom si jej diela môžete pozrieť v Paríži, v Ríme,  či na Miami. A dokonca  ju oslovila na spoluprácu  aj španielska spoločnosť,  ktorá oblieka hollywoodske hviezdy, aj manželku amerického prezidenta. Aj o tom porozprávala Ľubici Hargašovej.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Mária Švarbová  sa len sedem rokov venuje fotografii a už  ju svet uznáva. Ak  ju obrovské nadšenie a chuť vytvárať stále  niečo nové neopustia, budeme o nej ešte veľa počuť.

Autorka: Ľubica Hargašová; Foto: Facebook MŠ

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame