Naši a svetoví – Richard Královič

Naši a svetoví – Richard Královič

Bratislavčan Richard Královič sa asi narodil pod šťastnou hviezdou, alebo pripraveným šťastie praje?

Pôvodne chcel byť pedagógom na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave, ale zaujal aj vynikajúceho pedagóga - autora mnohých školských učebníc vo Švajčiarsku Slováka prof. Juraja Hromkoviča, ktorý ho pozval stážovať na univerzitu. Mohol tam byť doteraz, ale on prijal ďalšiu, pre mladého muža veľmi lukratívnu ponuku a dnes je Richard Královič softvérovým inžinierom v európskej vývojovej centrále najväčšieho internetového gigantu v Zürichu. O svojej ceste od pedagogiky k vývoju porozprával Ľubici Hargašovej.

Naši a svetoví - Richard Královič - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dnes je hosťom Ľubice Hargašovej v rubrike Naši a svetoví Richard Královič, softvérový inžinier v európskej vývojovej centrále najväčšieho internetového gigantu v Zürichu. Už vieme, že jeho špecializáciou sú teraz mapy. Tu je druhá časť rozhovoru.

Naši a svetoví - Richard Královič - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Richard Královič pracuje v spoločnosti, ktorá je snom každého mladého človeka, ale jemu chýbajú študenti. Ak sa predsa len raz dostane na pedagogickú pôdu s poznatkami, ktoré získa v terajšej práci, to budú mať študenti šťastie. Stretnutie s ním nám sprostredkovala Ľubica Hargašová.

Autorka: Ľubica Hargašová foto: blickpixel

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame