Naši a svetoví – Ladislav Szathmáry

Naši a svetoví – Ladislav Szathmáry

Už počas štúdia na Konzervatóriu v Bratislave žal úspechy na rôznych súťažiach. Dokonca bol členom Mládežníckeho orchestra Gustava Mahlera, pod vedením Claudia Abbada, kam sa dostali naozaj len tí najlepší z najlepších. Keď mal osemnásť rokov, zlákal ho Paríž. Dnes vystupuje po celom svete ako sólový hráč, alebo ako člen rôznych komorných telies. Na koncertné pódium do Slovenskej filharmónie sa vrátil až po 25 rokoch. Violončelista, rodák z Bratislavy, Ladislav Szathmáry si našiel čas na stretnutie s Ľubicou Hargašovou ešte pred koncertom.

Naši a svetoví – Ladislav Szathmáry - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Svetovo uznávaný violončelista Ladislav Szathmáry má tesne po štyridsiatke, ale hádali by ste mu o desať menej. Možno je to génmi, možno zdravým životným štýlom. Precestoval svet, usadil sa vo Francúzsku a konečne si našiel cestu aj do rodnej Bratislavy. Tu je druhá časť rozhovoru, ktorý pripravila Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví – Ladislav Szathmáry - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Sólové vystúpenie violončelistu Ladislava Szatmáryho po 25-ročnej prestávke v sále Slovenskej filharmónie v Bratislave vyšlo fantasticky. Diváci nadšene tlieskali a interpret bol dojatý. Teraz ho už budeme doma iste počuť častejšie.

Autorka: Ľubica Hargašová foto: aischmidt

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame