Jaskyňa mŕtvych netopierov

Jaskyňa mŕtvych netopierov

Jaskyne. Na Slovensku ich máme vyše 7000. Väčšina z nich však zostáva pred ľudským okom dobre skrytá. Vodou vytvorené umelecké diela pod povrchom zeme hľadajú, objavujú a skúmajú jaskyniari. Práve k nim sa tento týždeň pridá redaktorka Klára Grausová. 

Jaskyňa mŕtvych netopierov - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kedysi v nich žili naši predkovia, často boli aj príbytkom zvierat...v našom príbehu sa pohybujeme v tmavých, tajomných priestoroch, ktoré musel niekto objaviť, preskúmať a zvážiť, či sú vhodné aj pre návševníkov. Klára Grausová dnes v sprievode  Maroša Katreniaka objavuje - Jaskyňu mŕtvych netopierov.

Jaskyňa mŕtvych netopierov - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Objaviť a preskúmať jaskyňu je hotová veda. A to doslova. V dnešnej časti Príbehu pokračuje Klára Grausová vo svojom putovaní Jaskyňou mŕtvych netopierov v sprievode skúsených jaskyniarov. 

Jaskyňa mŕtvych netopierov - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Stovky metrov pod zemským povrchom, v Jaskyni mŕtvych netopierov, pokračuje vo svojom putovaní naša redaktorka Klára Grausová. Spoločnosť jej robia skúsení jaskyniari. No ani tí sa občas nevyhnú zraneniam. Vtedy nastupujú dobrovoľníci jaskynnej Horskej záchrannej služby na čele s Petrom Nemcom.

Jaskyňa mŕtvych netopierov - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Slovensku do súčasnosti jaskyniari objavili viac než 7000 jaskýň. Každá z nich je unikátna priestormi, výzdobou, ale aj názvami či legendami s ňou spojenými. Klára Grausová dnes v našom Príbehu ukončí putovanie Jaskyňou mŕtvych netopierov.

Jaskyňa mŕtvych netopierov - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.




Autorka a foto: Klára Grausová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame