Z československej televíznej histórie

Z československej televíznej histórie

Do spoločnej československej mediálnej histórie nepatrí len rozhlas, ale aj Československá televízia. Kedysi to bola jediná televízia, ktorá v Československu vysielala. Prvý program sa vysielal z Prahy federálne pre celú republiku. Druhý program bol určený pre jednotlivé republiky osobitne – českú a slovenskú. Vďaka archívu a osobným spomienkam Ľuboš Kasala dnes pripomína slovenský programový podiel na spoločnom televíznom vysielaní do roku 1990. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes uzatvárame seriál spomienok na spoločnú mediálnu históriu v Československom rozhlase a televízii. Pred 25 rokmi musela Slovenská televízia na seba prebrať pôvodné úlohy federálnej televízie a to sa nezaobišlo bez problémov.  Ľubošovi Kasalovi o nich povedal vtedajší ústredný riaditeľ Peter Malec, ktorý začal riadiť Slovenskú televíziu 1. októbra 1992.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sú Slovenská televízia ako aj Slovenský rozhlas stabilnou súčasťou spoločného verejnoprávneho média, ktoré podľa výsledkov výskumu ponúka svojim divákom a poslucháčom najobjektívnejšie spravodajstvo.

Autor: Ľuboš Kasala; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame