Šikovní východniari

Šikovní východniari

Príbeh o šikovných východniaroch začneme hádankou. Je to guľaté, sladké a s rôznymi príchuťami. Takto tú maškrtu vyrábajú v jednej rodinnej firme v Bardejove. Stále neviete, čo to je? Dobre teda, nebudeme vás ďalej napínať. Odpoveď povie Lukáš Mano.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zatvorte oči a predstavte si, že sa plavíte na plti po Dunajci. Rieka v Pieninách na východnom Slovensku dáva prácu mnohým pltníkom, ktorí splavujú turistov. Odviezli aj nášho kolegu Lukáša Mana.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Jozef Chomanič z dedinky v okrese Snina pestuje pohánku a melie ju na múku. Aj tak sa dá zarobiť na živobytie. Najmä tam, kde príležitostí veľa nie je. Navyše, pán Jozef sa na neisté podnikateľské chodníčky vydal, keď mu zistili vážne ochorenie. V príbehu o šikovných východniaroch pokračuje Lukáš Mano.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tibor Vargapál žije v dedinke v okrese Trebišov. Z jedného dňa na druhý zostal pred sedemnástimi rokmi  bez práce. Nemal nič, iba úle so včelami. A práve tie mu pomohli dostať sa z najhoršieho. Pokračuje Lukáš Mano.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Náš príbeh o šikovných východniaroch ukončíme sladko. Košičanka Zuzana pracovala v múzeu, no jedného dňa s tým sekla a pustila sa aj s bratom do výroby čokoládových praliniek. Pokračuje Lukáš Mano.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.





Autor a foto: Lukáš Mano

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame