Buddy - kamarát pre dieťa z detského domova

Buddy - kamarát pre dieťa z detského domova

Buddy, to je starší kamarát pre dieťa z detského domova. Dobrovoľník  - dospelák, ktorý mu pomôže osamostatniť sa a začať normálny život. Byť nedaleko, vždy poruke, aspoň cez telefón, keď treba. O takýchto dvojiciach kamarátov  v rámci programu pre deti v detských domovoch Bratislavy a okolia bude reč tento týždeň s Lenkou Dzobovou:  

Buddy - kamarát pre dieťa z detského domova I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň s Lenkou Dzobovou hovoríme o projekte Buddy, v ktorom sa dospelí dobrovoľníci kamarátia s deťmi z detských domovov a to aj po tom, čo brány domova opustia. Pomáhajú im nájsť si prácu či bývanie. Ale nielen to. Povzbudia pred pracovným pohovorom, poradia čo na večeru, sú vždy nablízku. Kým sa však medzi úplne cudzou dvojicou vybuduje priateľské puto, nejaký čas to trvá.

Buddy - kamarát pre dieťa z detského domova II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O dospelých kamarátoch pre deti z detských domovov v rámci projektu Buddy hovoríme celý tento týždeň. Vyškolení dobrovoľníci sú deťom oporou a po opustení detského domova im pomáhajú napríklad aj obyčajnou pochvalou či povzbudením. Jeden z príbehov priateľstva nahrala Lenka Dzobová:

Buddy - kamarát pre dieťa z detského domova III. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dobrý pocit že niekomu pomôžete nie je to jediné, čo získajú títo dobrovoľníci...S Lenkou Dzobovou hovoríme o programe Buddy, ktorý vyškolil kamarátov pre deti z detských domovov. Ako ich prácu vníma vychovávateľ v detskom domove Viliam Gyurke?

Buddy - kamarát pre dieťa z detského domova IV. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Prihlásili sa do projektu, prešli prísnym výberom a školeniami  -  až potom sa mohli skamarátiť s deťmi z detských domovov. Reč je o dospelých dobrovoľníkoch v programe Buddy, o ktorých hovoríme tento týždeň s Lenkou Dzobovou. Takou dobrovoľníčkou je aj Katka. Pritom na začiatku to vôbec nevyzeralo dobre - hovorí Ľubka z detského domova:

Buddy - kamarát pre dieťa z detského domova V. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Lenka Dzobová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame