Sedemdesiate výročie policajnej kynológie

Sedemdesiate výročie policajnej kynológie

Psovod začína cvičiť psa už ako šteniatko. Najskôr je to istá forma hry, potom sú dôležité skúšky a tvrdý tréning. Policajný pes sa dostane do zboru až po splnení určitých kritérií a jeho prínos je nenahraditeľný. Policajná kynológia oslavuje 70. výročie svojho vzniku - patrí jej aj náš príbeh na týždeň, slovo má Eva Pribylincová.  

Sedemdesiate výročie policajnej kynológie 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj pes potrebuje víkend, aj on si musí oddýchnuť - dozviete sa v príbehu, v ktorom si pripomíname 70. výročie policajnej kynológie. V službe je momentálne približne 400 psovodov a k nim patrí 500 až 550 policajných psov. Dnes si  predstavíme jedinečný priestor, kde sa v rámci celého Slovenska školia najlepší z najlepších.

Sedemdesiate výročie policajnej kynológie 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Viete, kde všade nájdete policajných psov? Napríklad na hraniciach s Ukrajinou. Tam ich je na oddeleniach hraničnej kontroly približne 80. Ďalšie psy sú na letiskách v Bratislave, v Košiciach a Poprade, kde vykonávajú preventívne prehliadky terminálov letísk a samotných lietadiel. Slovo má Eva Pribylincová

Sedemdesiate výročie policajnej kynológie 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na facebookovej stránke Polície Slovenskej republiky je možné vidieť a počuť zaujímavé veci...Aj v dnešnom príbehu o policajnej kynológií spomenieme udalosť, kde spolupracovali viaceré záchranné zložky, vrátane policajného psovoda a jeho nadaného psa, slovo má Eva Pribylincová:

Sedemdesiate výročie policajnej kynológie 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Plukovník Vladimír Ďurišin je kapacita v policajnej kynológii  a nielen u nás. Je držiteľom viacerých medzinárodných medailí a ocenení a dostane slovo aj v našom príbehu. Najskôr sa ale zastavíme na jednej vysokej škole. Slovo má Eva Pribylincová: 

Sedemdesiate výročie policajnej kynológie 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.




Autorka: Eva Pribylincová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame