Atmosféra v Pjongčangu

Atmosféra v Pjongčangu

Na zimnej olympiáde v Pjongčangu sa pomaly končí tretí súťažný deň. Organizátorom robí starosti najmä počasie – museli preložiť obrovský slalom, čiže Petra Vlhová sa na svah zatiaľ nedostala. My sa ale vrátime ešte na začiatok športového sviatku. Priamo v dejisku olympiády atmosféru otváracieho ceremoniálu zachytila Svetlana Barátová. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vôňa trdelníka, perkeltu či guláša sa šíri aj Pjongčangom. V dejisku zimných olympijských hier medzi desiatkami stánkov z celého sveta objavila Svetlana Barátorá aj jeden slovenský. Ervín Polívka, ktorý žije v Južnej Kórei 5 rokov jej povedal nielen to, ako Kórejčanom chutí naše jedlo, ale tiež, že dostať stánok na olympiádu mu veru dalo zabrať.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V olympijskom Pjongčangu je nielen naša športová výprava, ale aj fanúšikovia a študenti, ktorí už niekoľko rokov žijú v tejto ázijskej krajine. Ako si zvykli na miestne pomery zisťovala Svetlana Barátová. 

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Včerajší deň mal prívlastok nielen valentínsky, ale aj olympijský. V Pjongčangu sme sa tešili predovšetkým na slalom. Ten napokon pre siný vietor preložili na zajtra. No a večer bol zasa hokejový, naši reprezentanti úspešne vstúpili do turnaja, keď zdolali favorita na medailu- Olympijský výber Ruska 3:2. A to bola senzácia, ktorá potešila aj slovenských fanúšikov v tomto ďalekom svete - stretla  sa s nimi Svetlana Barátová. 

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Olympiáda v Pjongčangu má za sebou prvý týždeň. Slovensku priniesli radosť dve strieborné medaily Naste Kuzminovej. Skvelá bola Paulína Fialková, naši hokejisti prekvapili Rusko, dnes tesne prehrali s Američanmi a slalomárky prežívajú sklamanie - chýbajú v najlepšej desiatke. Spoznali sme nových olympijských víťazov, presadili sa známe mená, ale aj nováčikovia. Hry ovplyvnili nezvyčajné mrazy, aj silný vietor. Atmosféru hier v ich polčase popíše Svetlana Barátová. 

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nevieme čo presne to znamená, tak si dovolíme úplne voľný - tzv. autorský preklad
nech sa tento športový sviatok vydarí a naši nech sa nestratia.


Autorka: Svetlana Barátová; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame