Do práce na bicykli

Do práce na bicykli

Počas mája už niekoľko rokov beží kampaň do Práce na bicykli. Ľudia súťažia, kto najazdí viac kilometrov. Zapojila sa aj Materská škola na Ulici 8. mája v Šali. S päťročným Lukáškom Farkašovským a jeho ockom sa vybrala do škôlky Pavla Lényiová:

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Síce je dnes (8. 5.) voľný deň, ale my pôjdeme s kampaňou Do práce na bicykli. Ale sľubujeme, že to bude skôr výlet a prípadne aj motivácia na zajtrajšok. Lucia Šubíková dochádza do práce na bicykli každý deň z dediny Tomášov až do centra Bratislavy. Polovicu cesty má po hrádzi popri rieke, za spevu vtákov. Pridala sa k nej Pavla Lényiová.

2 časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zlepšiť si kondíciu, prevetrať si hlavu a najmä vyhnúť sa dopravným zápcham - aj tieto výhody má cesta do práce na bicykli. Prepadol jej aj Rastislav Perniš. Ako sa mu vodí na košických cestách ukázal Lukášovi Manovi.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Viac ako jedenásť tisíc ľudí po celom Slovensku súťaží počas mája, kto do práce najazdí najviac kilometrov na dvoch kolesách. Zapájajú sa súkromné firmy, ale aj štátne inštitúcie. Spomedzi mestských úradov je najaktívnejší trnavský. Do kampane Do práce na bicykli sa tam zapojilo až 48 zamestnancov. Medzi nimi aj Gabriela Repová - dochádza denne 30 kilometrov z Modry. Časť cesty s ňou odjazdila Pavla Lényiová.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Do celonárodnej kampane Do práce na bicykli sa tento rok zapojilo rekordných vyše jedenásť tisíc ľudí. Súťažia, kto najazdí najviac kilometrov. Kampaň organizuje ministerstvo dopravy spolu s Občianskou cykloiniciatívou Banská Bystrica. Lenže nie je predčasné vyzývať ľudí, aby nechali auto doma a sadli na bicykel, keď chýbajú cyklotrasy? Zisťovala Pavla Lényiová.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autori: Pavla Lényiová a Lukáš Mano; Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame