Národný týždeň charity

Národný týždeň charity

Slovenská katolícka charita chce počas neho predstaviť túto tému, ľudí a rôzne spôsoby pomoci. Medzi nami je totiž množstvo opustených, chorých, osamelých. Málokedy si to v zhone všedného dňa uvedomujeme.

Centrum hlavného mesta pozná ako vlastnú dlaň. V dni pracovné aj sviatočné tu navštevuje niekoľko domácností. Aj vďaka neúnavnej práci rehoľnej sestry Laury v Bratislavskej arcidiecéznej charite, ktorá spravuje Agentúru domácej ošetrovateľskej starostlivosti, sa mnohí chorí postavili späť na vlastné nohy. Na jednej obchôdzke s ňou bola aj redaktorka Mária Hvozdíková. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Počas Národného týždňa charity pokračujeme v pomoci druhým. Dnes deťom z detských domovov. Dospievanie bez rodičov, súrodencov či akejkoľvek opory zanechá stopy na srdci... Lukáš Mano zavítal do Domova na polceste Dorka v Košiciach - útočisko tam našli mnohí po tom, čo museli odísť z bezpečia detského domova.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Seniori často nechcú tráviť život v domovoch, či penziónoch. Najradšej by ostali doma, tam, kde to poznajú a majú radi. Po strate partnera, po chorobe, či náhlej nehode, to však osud niekedy zariadi úplne inak. A vtedy príde na rad špecializované zariadenie - v rámci týždňa charity navštívila bratislavské zariadenie pre seniorov Mária Hvozdíková.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Závislosti často pripravia ľudí o prácu, o strechu nad hlavou, o vlastnú rodinu...  Abstinovať môžete roky, ale príde jediné zaváhanie a ste opäť na začiatku svojej náročnej cesty. Ľuďom, ktorí sa snažia dostať často z úplného z dna podáva pomocnú ruku Gréckokatolícka charita v Prešove. V rámci Národného týždňa charity ju navštívil Lukáš Mano.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V Afrike, Amerike, v Ázii či v Európe... Slovenská katolícka charita pomáha aj za hranicami Slovenska. A práve o tom bude reč v poslednom príbehu venovanom Národnému týždňu charity - slovo má Mária Hvozdíková.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.







Autorka: M. Hvozdíková a L. Mano; Foto: SKCh

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame