Kamionista

Kamionista

Asi každý chlapec túžil byť kovbojom, smetiarom, kozmonautom či kamionistom. No a je aj zopár takých, ktorí si svoje sny plnia. 36 ročný Daniel z Košíc už vyše 13 rokov jazdí kamiónom po európskych cestách. Náš redaktor Tomáš Gerši robí novinára, ale tiež si splnil svoj sen a aspoň trochu okúsil aj život kamionistu. Spolu s vodičom Danielom prešli Rakúskom a takto - v kabíne vodiča vznikol náš Príbeh na týždeň. 

Kamionista Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na cestách je aj niekoľko týždňov v kuse - a svoju rodinu vidí možno raz za mesiac. Spoločnosť mu robí druhý vodič, alebo diaľniční policajti. Tomáš Gerši sa v dnešnej časti príbehu o kamionistoch pozrel aj na ich súkromný život. 

Kamionista - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň brázdime európske cesty. Tomáš Gerši si sadol do niekoľko- tonového kamióna, aby si vyskúšal život v jeho kabíne. Volantom síce nekrútil, to prenechal profesionálnemu vodičovi Danovi, ale všetko ostatné pozrel a vyskúšal - naprv krátka exkurzia po obývačke na kolesách.

Kamionista - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Príbehy kamionistov sú často ako z hororu. Prepadnutia bejzbalovou palicou či vyrabovanie návesu už zažil každý z nich. Aj o tom bude reč v dnešnom príbehu - redaktora Tomáša Geršiho so šoférom Danom sme včera nechali na odpočívadle pred Salzburgom, kde sa chystali na nočný oddych.

Kamionista - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme si vyskúšali život kamionistu. Tomáš Gerši si na dva dni sadol do kabíny spolu so šoférom Danom. Počas cesty po rakúskych diaľniciach sa stihli porozprávať o prepadnutiach, pokutách, zodpovednosti za náklad, či o chýbajúcej rodine. Medzitým náklad naložili aj vyložili, opäť naložili a pred nimi je posledná vykládka v Rakúsku a jazda domov.

Kamionista - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Tomáš Gerši; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame