Príbeh väzňa

Príbeh väzňa

V tomto príbehu nebudú žiadne mená. Pohybovať sa totiž budeme na miestach, kam dobrovoľne nejde asi nikto. Tomáš Gerši ale nabral odvahu a navštívil odsúdených vo väznici neďaleko Trnavy, kde si odpykáva trest vyše 1200 väzňov. Na nástupnom oddieli hovorí jeden z nich. 

Príbeh väzňa - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Odsúdení vo väzení prestávajú o sebe rozhodovať, rozhodujú o nich iní. Skorý ranný budíček, hygiena, obedy, voľný čas. Režim dňa je pevne stanovený, väčšinou stereotypne rovnaký. Predpísané majú aj klasické vojenské "komínky". Jeden z väzňov ukázal Tomášovi Geršimu svoju skrinku.

Príbeh väzňa - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň odhaľujeme život za múrmi väznice, kde majú odsúdení okrem povinností aj svoje práva. Napríklad na vzdelanie, či stravu. Tomáš Gerši navštívil kuchyňu práve v čase varenia obeda.

Príbeh väzňa - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Náš príbeh sa tentoraz odohráva za múrmi väznice a opísali sme v ňom denný program, jedlo i väzenské návštevy. Dnes budeme pracovať a začneme číslami: Jeden väzeň stojí štát okolo 15-tisíc eur ročne, ak pracuje, zarobí priemerne sto eur mesačne. V Hrnčiarovciach nad Parnou majú približne 95 percentnú zamestnanosť. Skontroloval ju priamo v dielni Tomáš Gerši.

Príbeh väzňa - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V pondelok sme dvere na väznici otvárali - dnes ich budeme zatvárať. Väzni prichádzajú, ale aj odchádzajú. Po odpykaní trestu ich čaká ďalšia veľká skúška. Návrat do reálneho života. Dostanú slobodu, no okrem nej mnohí nemajú nič a začať musia od nuly. O nových začiatkoch nahrával Tomáš Gerši s jedným z nich.

Príbeh väzňa - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.




Autorka: Tomáš Gerši; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame