Preteky psích záprahov

Preteky psích záprahov

Veľa psov, ľudí, snehu a saní - to sú preteky psích záprahov. V Zuberci na Medzinárodných majstrovstvách Slovenska sa tento /uplynulom/ víkend zišla stovka mašérov a viac ako tristo snežných psov. Od nás, ale aj z Česka, Poľska, Maďarska, či Veľkej Británie. Jedinečnú atmosféru nám priblíži Tomáš Gerši.  

Preteky psích záprahov - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dôležití sú mašéri, dôležitý je sneh a dobrá trať, ale najdôležitejšie a najatraktívnejšie sú nakoniec - psy. Na víkendových Medzinárodných majstrovstvách Slovenska psích záprahov v Zuberci trpezlivo pózovali pred fotoaparátmi - aljašský malamut, sibírsky husky, grónsky pes, usmievavý samojed. Tomášovi Geršimu ich predstavili samotní mašéri.

Preteky psích záprahov - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sledujeme výnimočnú atmosféru Medzinárodných majstrovstiev Slovenska psích záprahov. Všetko sa to odohrávalo počas víkendu v Zuberci v Múzeu oravskej dediny. Nádherné počasie, veľa snehu a krásne psy... O tom sme už hovorili v predchádzajúcich dňoch. Dnes sa Tomáš Gerši zameral na mašérov.

Preteky psích záprahov - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zamrznutá rieka, hustý les, tma a zradné výstupy - to sú preteky psích záprahov na Aljaške, ktoré trvajú niekoľko dní. U nás to také drsné nie je, hoci mráz, veľké haldy snehu, ostré zákruty a aj 50-kilometrová rýchlosť na trati v Zuberci urobili svoje. Na víkendových Medzinárodných majstrovstvách Slovenska psích záprahov nahrával Tomáš Gerši:

Preteky psích záprahov - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Postaviť sa na sane a nechať sa ťahať psami chce odvahu, čas a lásku k štvornohým chlpáčom. Stovke mašérov od nás i zo zahraničia toto všetko nechýbalo - dokazuje to aj náš príbeh o pretekoch psích záprahov na Orave. Neopakovateľnú atmosféru Medzinárodných majstrovstiev Slovenska zachytil Tomáš Gerši.

Preteky psích záprahov - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.





Autor a foto: Tomáš Gerši

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame