Svetový deň turistických sprievodcov

Svetový deň turistických sprievodcov

Dňa 21. februára 1985 bola založená Svetová federácia asociácií turistických sprievodcov. Preto si v tento deň pripomíname ich prácu, ktorá je trochu nevšedná, užitočná a v súčasnej cestovateľskej a zážitkovej dobe veľmi žiadaná. Našim sprievodcom bude Ďuro Šimko a hlavným hrdinom sú ako inak - sprievodcovia: 

Svetový deň turistických sprievodcov - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň si pripomíname Deň turistických sprievodcov a práve preto Ďuro Šimko prijal pozvanie Slovenskej spoločnosti sprievodcov v cestovnom ruchu na pravidelné školenie v rôznych regiónoch. Svoje postrehy z metropoly východu nám sprostredkuje dnes.

Svetový deň turistických sprievodcov - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Slovenská spoločnosť sprievodcov cestovného ruchu organizovala minulý týždeň školenie pre svojich členov v troch mestách. Ďuro Šimko prijal pozvanie predsedu Mariána Bilačiča a išiel sa pozrieť, ako také školenie vyzerá v praxi. Všetko toto podnikol preto, aby sme si pripomenuli Svetový Deň turistických sprievodcov. Včera sme boli v Košiciach, dnes sme v Poprade.

Svetový deň turistických sprievodcov - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

"Bez sprievodcov je akákoľvek krajina ako čierno-biely nemý film - prehovorí až jeho ústami"...To je krásny opis práce sprievodcov, ktorí dnes oslavujú svoj deň. A venuje sa im aj Ďuro Šimko, ktorý prijel pozvanie Predsedu Slovenskej spoločnosti sprievodcov cestovného ruchu Mariána Bilačiča, aby spolu s ním išiel na školenia do rôznych miest Slovenska - po Košiciach a Poprade ideme dnes do Žiliny.

Svetový deň turistických sprievodcov - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Včera bol Deň turistických sprievodcov a práve im sme venovali náš príbeh. Ďuro Šimko prijal pozvanie na pravidelné školenie Slovenskej spoločnosti sprievodcov v cestovnom ruchu. A tak sme v pondelok nastúpili do vlaku smer Košice, prešli sme Poprad, Žilinu a dnes sa vraciame späť.

Svetový deň turistických sprievodcov - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autor: Juraj Šimko; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame