Červené nosy

Červené nosy

Zdravotní klauni už 15 rokov prinášajú radosť na miesta, kde často chýba - nemocnice, hendikepovné deti v školách, seniori.... Vo svojom špeciálnom programe - Prezuvky máme, chodia domov aj za nevyliečiteľne chorou dvanásťročnou Karinkou. Spolu Máriou Benkovskou alias Cicou Hopsalkovou a Ivanom Petrom ako doktorom Mrkvičkom bola na návšteve aj Dáša Omastová.  

Červené nosy – 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Reportáž zo špeciálnej klaunskej návštevy ocenili minulý týždeň aj na festivale Prix Bohemia Radio.

Za 15 rokov svojho pôsobenia stihli zdravotní klauni pripraviť viac než dvadsaťtisíc klauniád - teda špeciálnych vystúpení, ktoré prinesú radosť a úľavu aj v tých najťažších situáciách - o také nie je núdza ani na detských oddeleniach nemocníc. Ako sa však presvedčila Dáša Omastová - červený nos a správna dávka humoru dokážu zázraky.

Červené nosy – 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To, že smiech lieči dokazujú zdravotní klauni už 15 rokov. Pri ich návštevách sú aj nemocničné chodby plné radosti a spevu - a neplatí to len o detských oddeleniach, červené nosy nezabúdajú ani na dospelých. Dáša Omastová spolu s Borisom Bačíkom ako Pepanom Fešákom a Marikou Kecskésovou alias Aničkou Ružičkovou navštívila Národný onkologický ústav, kde to znelo takto:

Červené nosy - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sú všade tam, kde je potrebný smiech. Neprinášajú ho len do nemocníc, ale aj do špeciálnych škôl, či domovov seniorov. Červené nosy sú tu vítané, žiadané, obľúbené. Presvedčila sa o tom Dáša Omastová počas návštevy špeciálnej triedy v Šali.

Červené nosy - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nasadia si červené nosy a idú všade tam, kde chýba smiech. A nie sú to len naše nemocnice či seniorské centrá - tímy klaunov z viacerých krajín navštevujú aj oblasti s vojnovými či prírodnými katastrofami. O týchto špeciálnych misiách s nimi hovorila Dáša Omastová.

Červené nosy - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Dáša Omastová; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame