O dopravnej nehode

O dopravnej nehode

Od začiatku tohto roka sa na našich cestách stalo viac ako 10-tisíc dopravných nehôd, ktoré na 90 percent zavinili vodiči automobilov. Najčastejšie príčiny sú porušenie povinností vodiča a nepovolená rýchlosť. Nehodám sa v Príbehu na týždeň bude v nasledujúcich dňoch venovať aj Ľuboš Kasala: 

O dopravnej nehode 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Najmenej spoľahlivý v premávke je človek – vodič, cyklista, chodec... Práve pre jeho zlyhanie sa najčastejšie stávajú dopravné nehody. Téme sa celý týždeň venuje Ľuboš Kasala. Ako to vyzerá na mieste dopravnej nehody? Očami laika sa môže zdať, že tam panuje poriadny chaos. Opak je ale pravdou. Všetky záchranné práce sú presne organizované.

O dopravnej nehode 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sa venujeme dopravným nehodám. Ľuboš Kasala sa v dnešnej časti zameral na to, čo robiť hneď po zrážke. Samozrejme, okrem prvej pomoci zraneným. Základné rady na úvod ponúka Denisa Bárdyová z Prezídia Policajného zboru.

O dopravnej nehode 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Keď sa stane dopravná nehoda, na fotografiách vidíme už len výsledok – zdemolované autá, zničené okolie, ranených účastníkov. Ale ako sa vlastne celá nehoda odohrala? Čo bolo príčinou zlyhania vodiča? Na tieto otázky vedia odpovedať odborníci. Ľuboš Kasala zašiel do Ústavu súdneho inžinierstva v Žiline.

O dopravnej nehode 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Z hľadiska zodpovednosti sa účastníci dopravných nehôd rozdeľujú do dvoch základných skupín – vinníci  a poškodení. Aj keď ujmu na majetku, či na zdraví môže utrpieť aj vinník kolízie, Ľuboš Kasala sa v poslednom dieli nášho „nehodového“ Príbehu venuje práve obetiam dopravných nehôd. A začína pri tomto dôležitom doklade:  

O dopravnej nehode 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autorka: Ľuboš Kasala; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame