Predavači NOTA BENE

Predavači NOTA BENE

Niekedy padnú na samé dno - spia aj na ulici, vyjedajú odpadky z košov, vedia ako chutí izolácia, samota, život bez rodiny, zázemia, bez strechy nad hlavou. Tento týždeň Ľubomíra Goljerová hovorí s predajcami Nota Bene.  

Predavači NOTA BENE Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Stoja na rohoch budov, na križovatkách, či na námestiach, oblečené majú výrazné farebné vesty, v rukách držia časopis. K predaju Notabene sa človek dostane rôzne. S Vladom to skúsila aj Ľubomíra Goljerová.

Predavači NOTA BENE 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ľuďom bez domova okrem teplej postele a strechy nad hlavou často chýba aj pocit spolupatričnosti - opäť byť užitočný a niečo dokázať. Aj preto si „Pišta“ povedal, že sa stane nielen predajcom časopisu Notabene, ale aj amatérskym hercom. Ľubomíra Goljerová sa za ním vybrala do divadla na skúšku.

Predavači NOTA BENE 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Prečo si nenájdete radšej normálnu prácu? Aj takúto otázku dostáva Jaroslava Pešáková, ktorá predáva časopis Nota Bene. Lukáš Mano ju stretol pred jedným z košických nákupných centier, kde má obľúbené miesto už šesť rokov.

Predavači NOTA BENE 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zostala s mužom a malými deťmi bez práce i strechy nad hlavou. Blanku Žigovú to ale nezlomilo. Keďže sa dlho nevedela zamestnať, začala predávať časopis Nota Bene. Jej životný príbeh nahral Lukáš Mano.

Predavači NOTA BENE 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.




Autorka: Ľubomíra Goljerová; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame