Bola raz jedna povesť - 134. časť

Bola raz jedna povesť - 134. časť

Povesť o skale, pod ktorou ležia naše dejiny.

Aj pred týždňom patril kúsok z nedeľného rána v Rádiu Slovensko programu Bola raz jedna povesť. Ľuboš Machaj a Rozália Vlasková nás zaviedli do dávnej Žiliny, do dôb, keď podozrenie z čarodejníctva mohlo mať veľmi vážne následky. Povesť mala, našťastie, dobrý koniec. Aj v dnešnom rozhovore ešte nazrieme do Žiliny - a to priamo do jej útrob.

Bola raz jedna povesť - 134. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Mesto, pri ktorom leží skala z našej povesti, hľadajte na Považí, v Trenčianskom kraji. Nielen archeologická kultúra, ale aj samotná skala nesie jeho meno. Na vaše správne odpovede počkáme do štvrtka 26. januára na emailovej adrese: povesti@rtvs.sk.
Vyhrať môžete knihu Ladislava Švihrana „Kto nám vládol“. Za správnu odpoveď z minulého týždňa – teda mesto Žilina – si knižku rozbalí Filipko Vavrek z Revúcej. Blahoželáme.

Dnes ste počúvali 134. časť seriálu „Bola raz jedna povesť“. Pripravili ju Ľuboš Machaj, Rozália Vlasková a zvukový majster Peter Hájek. Účinkovali: Alfréd Swan, Laco Kerata, Zuzana Jurigová-Kapráliková a Martin Kaprálik. Všetky odvysielané povesti si môžete vypočuť na webe rtvs. Nájdete ich medzi reláciami Rádia Slovensko. A reprízy programu vysiela aj naše internetové rádio pre deti – Rádio Junior.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame