Bola raz jedna povesť - 135. časť

Bola raz jedna povesť - 135. časť

Ako sa rytier Bombura dostal do erbu svojho rodného mesta.

Najznámejší Kelt z nášho územia je určite Biatec, ktorého sme si z keltskej mince preniesli na slovenskú päťkorunáčku. Ale aj keltský kmeň, známy ako Kotíni, si už razil svoje mince. A to aj napriek tomu, že Kotíni písmo nepoznali. Mince zobrazovali najmä kone a podobizne vladárov alebo iných dôležitých ľudí. O Kotínoch bude o chvíľu reč v rozhovore. A v dnešnom príbehu vám predstavíme nového výnimočného hrdinu.

Bola raz jedna povesť - 135. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Mesto, v ktorom pôsobil rytier Bombura, hľadajte pod Nízkymi Tatrami na rieke Hron. Na vaše správne odpovede počkáme do štvrtka 2. februára na emailovej adrese: povesti@rtvs.sk.

Vyhrať môžete knihu Ladislava Švihrana „Kto nám vládol". Za správnu odpoveď z minulého týždňa, ktorou bol Púchov - Púchovská skala, si knižku rozbalí Miška Loydlová zo Železnej Breznice. Blahoželáme.

135. časť seriálu „Bola raz jedna povesť" pripravili Ľuboš Machaj, Rozália Vlasková a zvukový majster Peter Hájek. Účinkovali: Zuzana Jurigová-Kapráliková, Martin Kaprálik, Alfréd Swan, Laco Kerata a Ľuboš Machaj. Všetky odvysielané povesti si môžete vypočuť na webe rtvs. Nájdete ich medzi reláciami Rádia Slovensko. A reprízy programu vysiela aj naše internetové rádio pre deti - Rádio Junior.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame