Bola raz jedna povesť - 140. časť

Bola raz jedna povesť - 140. časť

Veselé povesti o dvoch kamenných postavičkách z jedného námestia.

V celej Európe a všade, kam Európania prišli, sú populárne fašiangové sprievody, teda karnevaly. V dnešnej časti seriálu „Bola raz jedna povesť“ sa na ne pozrieme očami etnologičky. Potom pocestujeme na východ za novým príbehom.

Bola raz jedna povesť - 140. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Súťažná otázka je určite jasná. Zaujíma nás, v ktorom meste na východnom Slovensku stojí dom so sochou žobráka s klobúkom a dóm so soškou opitej ženy s pohárom v ruke. (Tá socha ženy je vlastne chrlič.) Na vaše správne odpovede počkáme do štvrtka 9. marca na emailovej adrese: povesti@rtvs.sk.

Súťažíte o dvoj-knihu Renáty Matúškovej a Jiřího Holuba. Za správnu odpoveď z minulého týždňa – teda Čičmany – ju posielame Sedliakovcom do Rajeckých Teplíc. Blahoželáme.

Dnešné vydanie programu „Bola raz jedna povesť“ pripravili Ľuboš Machaj, Rozália Vlasková a zvukový majster Peter Hájek. Účinkovali: Zuzana Jurigová-Kapráliková, Alfréd Swan, Martin Kaprálik a Laco Kerata. Všetky odvysielané povesti si môžete vypočuť na webe rtvs. Nájdete ich medzi reláciami Rádia Slovensko. A reprízy programu vysiela aj naše internetové rádio pre deti – Rádio Junior.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame