Bola raz jedna povesť - 142. časť

Bola raz jedna povesť - 142. časť

Povesť o veľmi odlišných dvojčatách a jednej krvavej svadbe.

Hrad Čičva, nazývaný aj Čičava, stojí nad obcou Sedliská neďaleko Vranova nad Topľou. Minulý týždeň sa tu odohral jeden tajomný príbeh. Krátko si ho pripomenieme, predstavíme si spomínaný hrad a potom sa vyberieme na novú povesťovú výpravu.

Bola raz jedna povesť - 142. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak počúvate náš program pravidelne, hrad z dnešnej povesti by vám nemal byť úplne neznámy. Jeho zrúcanina stojí blízko Zádielskej doliny, neďaleko maďarských hraníc a volá sa podobne ako obec, nad ktorou sa vypína. Jeho názov nám pošlite do štvrtka 23. marca na emailovú adresu: povesti@rtvs.sk. Vyhrať môžete dvoj-knihu Renáty Matúškovej a Jiřího Holuba. Za správnu odpoveď z minulého týždňa – teda hrad Čičva – ju pošleme Alenke Molnárovej do Levoče. Blahoželáme.

Program „Bola raz jedna povesť“ pripravili Ľuboš Machaj, Rozália Vlasková a zvukový majster Peter Hájek. Účinkovali: Zuzana Jurigová-Kapráliková, Alfréd Swan, Martin Kaprálik a Laco Kerata. Všetky odvysielané povesti si môžete vypočuť na webe rtvs. Nájdete ich medzi reláciami Rádia Slovensko. A reprízy programu vysiela aj naše internetové rádio pre deti – Rádio Junior.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame