Bola raz jedna povesť - 143. časť

Bola raz jedna povesť - 143. časť

Ako richtárova dcéra odvážne zastúpila otca vo vojne.

Bebekovci boli významným šľachtickým rodom na východnom Slovensku. Preto mnohí z jeho príslušníkov často vystupujú aj v našich povestiach. Väčšinou to bývajú výnimoční muži. Ale mali sme už aj odvážnu a tvrdohlavú dcéru, ktorá liezla na Cukrovú homoľu a minulý týždeň nám svoj príbeh predstavili dve krásne mladé dámy. Vyrážame do Turne nad Bodvou.

Bola raz jedna povesť - 143. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnešná súťažná otázka bude trochu netradičná. Napíšte nám, v ktorom roku sa stretla odvážna bojovníčka zo Šuje so svojím otcom. V povesti zaznelo, že si príbeh rozprávali na prelome storočí. Ak viete, v akom období Uhorsko bojovalo s Osmanskou ríšou, otázka bude pre vás jednoduchá.

Odpovede nám posielajte do štvrtka 30. marca na emailovú adresu: povesti@rtvs.sk.
Vyhrať môžete dvoj-knihu Renáty Matúškovej a Jiřího Holuba. Za správnu odpoveď z minulého týždňa – teda Turniansky hrad – ju pošleme Ivanke a Danielke Harviľakovým do Košíc. Blahoželáme.

Program „Bola raz jedna povesť“ pripravuje Ľuboš Machaj, Rozália Vlasková a zvukový majster Peter Hájek. Účinkovali: Zuzana Jurigová-Kapráliková, Alfréd Swan a Martin Kaprálik. Všetky odvysielané povesti si môžete vypočuť na webe rtvs. Nájdete ich medzi reláciami Rádia Slovensko. A reprízy programu vysiela aj naše internetové rádio pre deti – Rádio Junior.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame