Bola raz jedna povesť - 144. časť

Bola raz jedna povesť - 144. časť

Niekedy nešťastie chodí aj po horách, aj po ľuďoch.

Slovenské ženy prvý krát oficiálne bojovali v armáde (v tomto prípade v odboji) počas druhej svetovej vojny vďaka povoleniu našej exilovej vlády v Londýne. Neoficiálne bojovníčky – vystupujúce v prestrojení - poznáme z povestí a z rozprávok. Ak ste zvedaví, či tieto príbehy môžu vychádzať z reálnych príbehov, dozviete sa to v dnešnom vydaní programu „Bola raz jedna povesť“.

Bola raz jedna povesť - 144. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Viete, v ktorej doline tečie vodopád Skok? Malá pomôcka: v podobnej doline stojí aj naša televízia. Na vaše správne odpovede budeme čakať do štvrtka 6. apríla na emailovej adrese: povesti@rtvs.sk.

Ešte stále súťažíte o dvoj-knihu Renáty Matúškovej a Jiřího Holuba. Za správnu odpoveď z minulého týždňa, teda rok 1599 alebo aj rok 1699, ju pošleme Vladkovi Havranovi do Zlatých Moraviec. Blahoželáme.

Program „Bola raz jedna povesť“ pripravili Ľuboš Machaj, Rozália Vlasková a zvukový majster Peter Hájek. Účinkovali: Alfréd Swan, Veronika Drobová, Zuzana Jurigová-Kapráliková a Martin Kaprálik. Všetky odvysielané povesti si môžete vypočuť na webe rtvs. Nájdete ich medzi reláciami Rádia Slovensko. A reprízy programu vysiela aj naše internetové rádio pre deti – Rádio Junior.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame