Bola raz jedna povesť - 158. časť

Bola raz jedna povesť - 158. časť

Nielen ľudia hrajú hlavnú úlohu v povestiach a legendách. Občas bývajú hýbateľmi príbehu aj zvieratá. Jeden taký príbeh si vypočujete v dnešnom vydaní programu „Bola raz jedna povesť". Najskôr sa však vrátime k povesti z minulého týždňa. Tá bola tiež aj o zvieratách.

BRJP 158 web Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zvieratká z dnešnej povesti nám tu zanechali súťažnú otázku, ktorú už asi tušíte. Viete, v ktorom mestečku sa mal dnešný príbeh odohrať? Spomínaný zvon bol odliaty v roku 1400 a mestečko naozaj zničili v roku 1633 Turci. Hľadať by ste ho mali v Malých Karpatoch a jeho názov v sebe ukrýva svätca, ktorý bojoval s drakom. Správne odpovede nám posielajte do štvrtka 14. septembra na emailovú adresu: povesti@rtvs.sk.

Súťažíte o dvoj-knihu Renáty Matúškovej a Jiřího Holuba - Povesti a iné zvesti o hradoch a zámkoch/Vzbura strašidiel. Dnes ju za správnu odpoveď „Trenčianske Teplice" pošleme do Horných Ozoroviec Samkovi Sánymu. Blahoželámne.

158. časť seriálu „Bola raz jedna povesť" pripravili Ľuboš Machaj, Rozália Vlasková a zvukový majster Peter Hájek. Účinkovali: Laco Kerata, Zuzana Jurigová-Kapráliková, Alfréd Swan a Martin Kaprálik.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame