Bola raz jedna povesť - 160. časť

Bola raz jedna povesť - 160. časť

Cestovať v čase a priestore z pohodlia domova môžete s naším nedeľným seriálom „Bola raz jedna povesť". Kam to bude dnes? Najskôr sa zastavíme na Maginhrade. Hrad už síce nestojí, ale z novej turistickej rozhľadne je výborný výhľad. Odtiaľ zamierime zľahka na severovýchod do významnej kultúrnej a historickej lokality.

BRJP 160 web Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V dnešnej povesti ste určite zachytili meno hlavného hrdinu - bedára, ktorý sa usídlil neďaleko Rožňavy a miestnym baníkom sa staral o prameň vody. Zaujíma nás, čo okrem obce bolo podľa povesti pomenované po našom hrdinovi? Aký objekt môžeme v rovnomennej obci obdivovať?

Správne odpovede nám posielajte do štvrtka 28. septembra na emailovú adresu: povesti@rtvs.sk.

Vyhrať môžete dvoj-knihu Renáty Matúškovej a Jiřího Holuba - Povesti a iné zvesti o hradoch a zámkoch/Vzbura strašidiel. Dnes ju za správnu odpoveď, ktorou bol „Ján Botto", pošleme Emke Kmeťovej do Martina. Blahoželáme.

160. časť seriálu „Bola raz jedna povesť" pripravili Ľuboš Machaj, Rozália Vlasková a zvukový majster Peter Hájek. Účinkovali: Alfréd Swan, Zuzana Jurigová-Kapráliková, Martin Kaprálik a Laco Kerata.


Rozália Vlasková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame