Bola raz jedna povesť - 162. časť

Bola raz jedna povesť - 162. časť

Takto pred týždňom vám povesť o jednom zaujímavom šľachticovi vyrozprávali dvaja neobvyklí rozprávači. Lev a levica, ktorí strážia vstup do kaštieľa v Humennom. Dnes v ňom sídli Vihorlatské múzeum, takže levy už nestrážia šľachticov, ale vzácne zbierky. Po krátkej návšteve múzea sa s programom „Bola raz jedna povesť" vyberieme za pastiermi objavovať nevídané úkazy.

BRJP 162 web Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Čakáte na súťažnú otázku? Tu je. Meteorit, o ktorom bola naša dnešná povesť, skutočne dopadol. Bolo to koncom októbra v roku 1814. Je to najstarší zdokumentovaný a potvrdený prípad nálezu meteoritu na našom území. Viete, pri ktorej obci pastier tento „hviezdny kameň" našiel? Pomôcku sme vám už dali, ale zopakujem ju - obec leží v regióne Šariš, blízko poľskej hranice.

Správne odpovede nám posielajte do štvrtka 12. októbra na emailovú adresu: povesti@rtvs.sk.

Vyhrať môžete dvoj-knihu Renáty Matúškovej a Jiřího Holuba - Povesti a iné zvesti o hradoch a zámkoch/Vzbura strašidiel. Dnes ju za správnu odpoveď, teda „kaštieľ v Humennom", pošleme Martinkovi a Brankovi Michalcovcom z Rudiny. Blahoželáme.

162. časť seriálu „Bola raz jedna povesť" pripravili podľa povesti z knihy Silvie Havelkovej: Rozália Vlasková, Ľuboš Machaj a zvukový majster Peter Hájek. Účinkovali: Martin Kaprálik, Zuzana Jurigová-Kapráliková, Alfréd Swan a Laco Kerata.

Rozália Vlasková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame