Bola raz jedna povesť - 188. časť (Svätý Jur, Vajnory)

Bola raz jedna povesť - 188. časť (Svätý Jur, Vajnory)
Pred týždňom sme s programom „Bola raz jedna povesť" zašli do oblasti, ktorá je preslávená chovom koní, produkciou vína a zámkom, v ktorom sa dejú veľmi čudné veci. O chvíľu sa naň vyberieme s miestnou sprievodkyňou. Po rozhovore sa môžete tešiť na draky. Veľa drakov.

BRJP 188 web Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zopakujme si súťažné otázky. Pýtame sa, v ktorých dvoch malokarpatských vinohradníckych obciach sa odohrali dve povesti o drakoch? Nad jednou stojí zrúcanina hradu, druhá je preslávená ornamentmi, ktoré zdobia miestne steny aj výšivky. Tento ornament je súčasťou Reprezentatívneho zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenska. Správne odpovede nám posielajte do štvrtka 12. apríla na emailovú adresu: povesti@rtvs.sk. Vyhrať môžete knihu Beatrice Čulmanovej „Slovenské povesti".
Dnes máme výnimočne dvoch výhercov - za správnu odpoveď z mimoriadneho veľkonočného vysielania -„rieka Dunajec" a za správnu odpoveď z nedele - „zámok Topoľčianky". Knihy posielame Martine Vagánkovej z Rišňoviec a Matúšovi Burdovi z Humenného. Blahoželáme.
188. časť seriálu „Bola raz jedna povesť" pripravili Ľuboš Machaj, Rozália Vlasková a zvukový majster Peter Hájek. Účinkovali: Zuzana Jurigová-Kapráliková, Alfréd Swan, Martin Kaprálik, a Laco Kerata.

Rozália Vlasková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame