Bola raz jedna povesť - 196. časť (Trenčianske Teplice)

Bola raz jedna povesť - 196. časť (Trenčianske Teplice)

Pred týždňom ste v seriáli „Bola raz jedna povesť“ počúvali rozprávanie Juraja Jánošíka o jeho zbojníckych dobrodružstvách. Dnes bude o Jánošíkovi rozprávať niekto iný – jeho krajan, historik a literát v jednej osobe. Z Jánošíkovho kraja sa potom vyberieme na západ, po stopách jedných zázračných kúpeľov.

Bola raz jedna povest 196 web Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zopakujem súťažnú otázku: V ktorom kúpeľnom meste sa odohrala dnešná povesť? Mestečko leží na západnom Slovensku, preslávilo sa filmovým festivalom a medzi kúpeľnými domami nájdete aj turecké kúpele.
Názov mesta nám pošlite do štvrtka 7. júna na emailovú adresu: povesti@rtvs.sk. Súťažíte o knihu Beatrice Čulmanovej „Slovenské povesti“.
Za dnešnú správnu odpoveď, v ktorej ste mali vymenovať tri miesta spojené s Jurajom Jánošíkom, knihu získala naša zahraničná poslucháčka Klára Craig zo St Albans v grófstve Hertfordshire. Pozdravujeme do Británie a blahoželáme. 
196. časť seriálu „Bola raz jedna povesť“ pripravili Zuzana Jurigová-Kapráliková, Ľuboš Machaj, Rozália Vlasková a zvukový majster Peter Hájek. Účinkovali: Alfréd Swan, Laco Kerata, Zuzana Jurigová-Kapráliková a Martin Kaprálik.


Rozália Vlasková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame