Srí Lanka by Bianca

Srí Lanka by Bianca

Srí Lanka mi bola súdená - hovorí novinárka Bianca Stuppacherová. Do tejto ostrovnej krajiny sa síce po prvýkrát vybrala v roku 2013, ale dávno predtým si obľúbila cejlónsky čaj, ktorý dostala ako darček a takisto písala reportáže s ľuďmi, ktorí tam boli pomáhať po cunami v roku 2004. Za posledné tri roky po Srí Lanke cestovala štyrikrát a chodieva najradšej tam, kde je menej turistov. Ako povedala Eve Vasilovej, práve na takomto mieste zažila aj jedno výnimočné stretnutie:

Srí Lanka by Bianca - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Perla Indického oceánu aj takýto prívlastok má Srí Lanka. Ideálne obdobie na návštevu tohto exotického ostrova je práve teraz počas našej zimy, a tak sme sa tam vybrali aj my v Cestovateľskom kine. Novinárka Bianca Stuppacherová tam bola štyrikrát a dnes nám v spoločnosti Evy Vasilovej rozpráva o miestach, ktoré majú naozaj výnimočnú atmosféru. Tak poďme teraz spolu na niektoré z nich:

Srí Lanka by Bianca - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Niektoré miesta z exotickej Srí Lanky, o ktorých nám Bianca Stuppacherová dnes rozprávala, si môžete pozrieť v našej galérii.

Galéria

Baníci ťažiaci drahokamy neďaleko Ratnapury.JPG V takomto hotelovom domčeku na pláži Nilaveli žije kapitán Pathy.JPG Vlak ve kterém zemřeli stovky pasažérů.JPG Východ slnka z vrcholu Adamovej hory.jpg Čakanie na brieždenie na vrchole Adamovej hory.jpg Kapitán Pathy s fotografiou zo svojej mladosti.JPG Portrét kapitána Pathyho, ktorý sa dožil sto rokov.JPG Na vrchole Adaovej hory je tesne pred východom slnka poriadna tlačenica.jpg Práca srílanských baníkov ťažiacich drahokamy je náročná a v primitívnych podmienkach.JPG Sri Lanka 505.jpg Sprievodca turistov a Biankin šofér Manoj Peiris na vrchole Adamovej hory.jpg Pri výstupe na Adamovu horu treba vyjsť aj zísť mnoho schodov.jpg V takýchto košoch preosievajú srílanskí baníci zeminu a štrk hľadajúc drahokamy.JPG Srílančania pri výstupe na Adamovu horu, na nohách len šľapky.jpg Bianka Stuppacherová a kapitán Pathy.JPG
Autorka: Eva Vasilová Foto: Bianca Stuppacherová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame