Kamerun – krajina, ktorá napreduje vďaka ženám

Kamerun – krajina, ktorá napreduje vďaka ženám
V 19-tom storočí ho kolonizovali Nemci a po druhej svetovej vojne Francúzi. Nezávislosť získal až v roku 1960. Kamerun – túto krajinu v strednej Afrike budeme spoznávať dnes. Od júla do októbra minulého roka tam pôsobila Martina Mlynská. Prostredníctvom organizácie GLEN pracovala na projekte, ktorý sa zameriava najmä na podporu tamojších žien a ako hovorí, práve vďaka nim dnes táto krajina napreduje. Eve Vasilovej najskôr porozprávala o meste, v ktorom žila:

Kamerun – 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Martina Mlynská, ktorá tam pôsobila takmer 4 mesiace a svoj pobyt využila aj na cestovanie po tejto africkej krajine. Prešla napríklad Ring Route, čo je asi 400 kilometrová okružná cesta, na ktorej môže človek spoznať viaceré etniká Kamerunu. Ale viac povedala opäť Eve Vasilovej:

Kamerun – 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Nuž veru je to na zamyslenie. Martina Mlynská si z Kamerunu priniesla nielen túto skúsenosť a kopu zážitkov, ale aj fotografie. Takže miesta, o ktorých nám dnes rozprávala si môžete pozrieť aj vy, v galérii pri tomto článku.

Galéria

Ring road_Ekom Falls-u.jpg Mt. Cameroon 1.JPG Korup National Park 1.jpg Na streche hotela Hilton v Yaounde.jpg Mt Cameroon 6.JPG Mt Cameroon 7.JPG Mt Cameroon 5.JPG Ring road 3.jpg Ring road.jpg Ring road_Baffoussam 1.jpg Ring road_Baffoussam 2.jpg Ring road_Ekom Falls 2.jpg Korup National Park 2.jpg Ring road_Foumban 2.jpg Ring road_Foumban 3.jpg Ring road_Kumbo 2.jpg Ring road_Kumbo.jpg Ring roaf_Baffoussam.jpg Twin lakes 1.jpg Twin lakes 3.jpg Twin lakes 4.jpg Twin lakes 2.jpg Typicke jedlo.JPG Typicke jedlo.JPG Typicke jedlo.JPG Korup National Park 5.JPG Korup National Park 3.JPG Korup National Park 4.JPG Korup National Park 6.JPG Korup National Park 7.jpg Korup National Park.jpg Mt Cameroon 3.JPG
Autorka: Eva Vasilová; foto: Martina Mlynská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame