Albánsko – stopom po historických a prímorských mestách

Albánsko – stopom po historických a prímorských mestách

Ušetrené peniaze a nečakané zážitky a často aj priateľstvá – to sú výhody cestovania po svete stopom. Tento spôsob dopravy využíva stále viac mladých cestovateľov, ale keď ho využíva dáma v seniorskom veku – tak je to naozaj rarita.  Camilla Labas má 61 rokov. Pochádza zo Slovenska, ale žije v Rakúsku. Stopom precestovala 20 krajín Európy i krajiny bývalého sovietskeho zväzu. A takto sa rozhodla spoznávať aj Albánsko. Evu Vasilovú zaujímalo, či to nie je nebezpečná krajina pre ženu stopárku.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Leží na Balkánskom polostrove a po druhej svetovej vojne tam zavládol komunizmus na čele s diktátorom Enverom Hodžom. Vývoj v európskych socialistických krajinách sa mu zdal málo revolučný, preto svoju krajinu orientoval skôr na spoluprácu s Čínou. Keď sa mu táto veľmoc neskôr obrátila chrbtom, stala sa z Albánska ekonomicky aj politicky najizolovanejšia krajina Európy. Dnes je tam už demokratické zriadenie, ale na niektorých miestach ostali stopy nedávnej minulosti. Napríklad také mesto Berat.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj takéto je Albánsko, ako ho zažila cestovateľka Camilla Labas - ak chcete vidieť ako to vyzerá na miestach, o ktorých nám dnes rozprávala, pozriete si jej fotky v galérii.

Galéria

pláž 1.jpg Berat 2.JPG Berat 3.JPG Berat 4.JPG Berat 5.JPG Berat 6.JPG Berat 7.JPG Berat 8.JPG hory na pobreží.jpg Kruja 1.JPG Kruja 2.JPG pláž.jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Camilla Labas

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame