Omán – dobrodružstvá na najvyššej hore a v pieskových dunách

Omán – dobrodružstvá na najvyššej hore a v pieskových dunách

Arabská krajina bezpečná aj pre bežných cestovateľov – takto o Ománe hovoria tí, ktorí ho navštívili na vlastnú päsť. A rovnakú skúsenosť majú aj manželia Janka a Roman Hromníkovci. Vybrali sa tam na jar tohto roku a spolu s ďalšími kamarátmi dva týždne spoznávali aj tie najodľahlejšie kúty Ománu. Porozprávali o tom Eve Vasilovej: 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Radi spoznávajú svet na vlastnú päsť a navyše, najradšej skúšajú jazdu terénnym autom po rôznych NEcestách. A preto  majú viaceré nečakané a dobrodružné zážitky – a tak to bolo aj v Ománe. Práve o tomto sultanáte na juhovýchode Arabského polostrova nám dnes rozprávajú manželia Janka a Roman Hromníkovci.  Čo zažili v tamojšej púšti povedali Eve Vasilovej:

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Omán týchto náruživých cestovateľov očaril natoľko, že na budúci rok sa chcú do tejto krajiny vrátiť. A ak chcete vidieť miesta, o ktorých nám Hromníkovci rozprávali dnes, pozrite si fotografie v galérii článku.

Galéria

Wadi Shab jaskyňa (2).jpg Wahiba sands (2).jpg Wadi shab jaskyňa.jpg Wadi Shab skalne jazierka.jpg Wahiba sands zapadnute auto 2.JPG Wahiba sands zapadnute auto.jpg Wahiba sands.jpg Wekan2.JPG Wekan (1).JPG Wekan3.JPG Al Ain 4x4 dedinka pestuju sa tu ruze na ruzovu vodu.jpg Al Ain 4x4 dedinka.JPG Jebel Shams oznacenie chodnika.jpg Jebel Shams teren.jpg Masirah Island rybárska osada.jpg Misfat al Abreyeen_2.JPG Misfat al Abreyeen.jpg Misfat al Abryeen sprcha.JPG Mughsayl beach gejzír.jpg Mughsayl beach gejzír2.jpg Muscat bazar.jpg najkrajšie pláže južne od Salalah.jpg Omansky Grand Canyon cestou na Jebel Shams 2.jpg plaze Al Jinz Turtle Reserve.jpg Wadi Bani Khalid.jpg Rosa Damascena ruza z ktorej vyrabaju ruzovu vodu.jpg Omansky Grand Canyon cestou na Jebel Shams.jpg Wadi Bani Khalid2.jpg Wadi Bani Khalid3.jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Janka a Roman Hromníkovci

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame