Malawi – ako sa žije v jednej z najchudobnejších krajín sveta

Malawi – ako sa žije v jednej z najchudobnejších krajín sveta

Malawi – vnútrozemská krajina v juhovýchodnej časti Afriky. Katastrofálne suchá po roku 2000 a takisto mizerné dopravné spojenie s ostatným svetom spôsobujú úpadok tamojšieho hospodárstva. Preto je to jedna z najchudobnejších krajín, kam smerujú svoju pomoc viaceré rozvojové a humanitárne organizácie. Ako dobrovoľník tam pracoval aj Jozef Zima. Pôsobil na juhu Malawi a ako povedal Eve Vasilovej, 60 % tamojších obyvateľov sú deti do 15 rokov: 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Afrika bol jeho cestovateľský sen, ktorý sa minulý rok splnil. Jozef Zima bol na tomto kontinente 7 mesiacov, precestoval mnohé krajiny, ale jeho srdcovkou je Malawi. Práve tam 3 mesiace pôsobil ako dobrovoľník organizácie GLEN. V mestečku Nsanje (nsandže), kde žil, pomáhal okrem iného aj rozbehnúť vysielanie tamojšieho komunitného rádia. Viac o tom porozprával Eve Vasilovej:

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj takéto sú spomienky na Malawi Jozefa Zimu. Mnohé z nich si priniesol aj na fotografiách a vy si ich môžete pozrieť v galérii článku.

Galéria

Chididi, krajcirska rekvalifikacna dielna SURCOD.jpg Cape Mclear, tajna plaz.JPG Chididi, na stretnuti sporiacich spolkov.jpg Chididi, deti idu zo skoly.JPG Chididi, pripravujem veceru.JPG Lesna skolka v Chididi.jpg Chididi, stretnutia sa zacinaju tancom.JPG Jazero Malawi.JPG Chididi.JPG Malawsky vcely ul.JPG Mulanje, turistika v horach.JPG Nsanje, centrum.jpg Nsanje, lopta chuti vsade rovnako.jpg Nsanje, nova cesta do pristavu.png Nsanje, rozhlasova.png Nsanje, trh.JPG Nsima, hlavne jedlo dna.JPG Nyika NP, Yorkshire s antilopami.JPG Odlesnovanie.JPG Okolie Nsanje.jpg Pri studni, Chididi.jpg Riecny pristav sa zanasa, Nsanje.jpg Stretnutie sporiaceho spolki.jpg Team neziskovky SURCOD.png Vody Malawskeho jazera.JPG Zapad slnka pri Malawskom jazere.JPG Zo Nsanje do Chididi v kopcoch.JPG
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Jozef Zima

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame