Cestujeme Transsibírskou magistrálou

Cestujeme Transsibírskou magistrálou

Ovláda 7 jazykov a  každé dva roky sa chce naučiť ďalší. Lýdia Machová - tlmočníčka, ktorá teraz pôsobí ako jazyková mentorka a pomáha ľuďom zvládnuť cudziu reč čo najľahšie. Ona sama sa pred dvoma rokmi rozhodla pre ruštinu a aby si ju vyskúšala v praxi – cestovala dva týždne po Rusku Transsibírskou magistrálou. Ako povedala Eve Vasilovej, odchody v cestovnom poriadku tohto známeho vlaku, môžu byť pre bežného turistu trochu zradné:

Magistrála 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Transsibírska magistrála – najdlhšia nepretržitá železničná trať a hlavná dopravná tepna Ruska. Meria 9 288 kilometrov a vedie z Moskvy do Vladivostoku na pobreží Tichého oceánu. Hoci pre domácich je to bežný dopravný prostriedok, láka aj mnohých cestovateľov, pre ktorých zážitkom je cesta samotná. Presvedčila sa o tom aj Lýdia Machová, keď prežila minulý rok dva júlové týždne práve v tomto vlaku. Samozrejme, že vo viacerých mestách aj vystúpila. A tak napríklad v Kazani navštívila Múzeum sovietskej kultúry. Viac porozprávala Eve Vasilovej.

Magistrála 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

No a keďže sa táto polyglotka a jazyková mentorka teraz učí po svahilsky, najbližšie sa chystá do Afriky.

Galéria

M_lezimvovlaku.jpg M_listok.jpg M spime.jpg M toaleta.jpg M cestujeme.jpg M_rodinka.jpg Klavesnica-Kazan-1.jpg M bajkal.jpg M_muzeum 1.jpg M_muzeum 2.jpg M_Petrohrad.jpg M jedlo.jpg M jedlo3 .jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: jazykovymentoring.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame