Galapágy

Galapágy

Zdokumentovať divo žijúce zvieratá v ich prirodzenom prostredí – to je cestovateľská filozofia Lenky Gondovej a Štefana Kardoša. O svojich zážitkoch z najrôznejších kútov sveta nám už rozprávali viackrát a aj dnes to bude naozaj exotika. V decembri sa totiž vybrali na súostrovie Galapágy – národný park zapísaný do zoznamu Svetového prírodného dedičstva. Spomienky sú ešte čerstvé a tak sa teraz sa s týmito nadšencami aj s Evou Vasilovou prenesieme 1000 kilometrov od ekvádorských hraníc:

1.časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


10 miliónov rokov starý svet s rozlohou 7 882 kilometrov štvorcových. Unikátne súostrovie Galapágy spoznávame dnes s Lenkou Gondovou a Štefanom Kardošom. 13 väčších a množstvo menších sopečných ostrovov, ktoré mali  veľký význam pre vznik Darvinovej evolučnej teórie, sú prírodnou rezerváciou pre mnohé živočíchy. Napríklad  korytnačky slonie – nie nadarmo sa kedysi tieto ostrovy aj volali Korytnačie. V posledných rokoch však museli tieto zvieratá doslova zachraňovať v tamojšej Darwinovej výskumnej stanici: 

2.časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak chcete tohto miestneho zvieracieho miláčika aj vidieť, pozriete si galériu. Nájdete tam aj fotografie ďalších živočíchov a miest z Galapág, o ktorých nám dnes rozprávali Lenka Gondová a Štefan Kardoš.

Foto: Lenka Gondová a Štefan Kardoš


Galéria

3.jpg 2.jpg 4.jpg 7.jpg 6.jpg 5.jpg 1.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 12.jpg 11.jpg 13.jpg 15.jpg 14.jpg 16.jpg 17.jpg 19.jpg 22.jpg 18.jpg 21.jpg 20.jpg 24.jpg 23.jpg 25.jpg
Autorka: Eva Vasilová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame