India – život v štáte Meghalaya

India – život v štáte Meghalaya
Pochádza z Myjavských kopaníc, ale už takmer 7 rokov žije v Indii. Jana Bednárová  najskôr študovala výtvarné umenie v tamojšom štáte Gudžarád a keďže tam našla nielen vzdelanie, ale aj lásku, napokon v tejto krajine ostala. Usadila sa na severovýchode Indie, ale viac o tom porozprávala Eve Vasilovej:

India – život v štáte Meghalaya 1. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Severovýchod Indie - štáty Asam a Meghalaya dnes spoznávame s Janou Bednárovou. Žije tam už 5 rokov,  a tak pozná mnohé zaujímavosti z tamojšej kultúry a života bežných ľudí. Porozprávala o tom Eve Vasilovej:

India – život v štáte Meghalaya 2. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


ndia  je cieľom  mnohých našich turistov a cestovateľov, no málokto sa vyberie do hornatej severovýchodnej oblasti – práve tam sa usadila Slovenka Jana Bednárová. Hoci život je tam drsnejší ako v teplejších častiach tejto obrovskej  krajiny, štát Meghalaya ju očaril unikátnou prírodou, ktorá je pre ňu ako pre výtvarníčku veľkou inšpiráciou. Ako povedala Eve Vasilovej, medzi jej obľúbené miesta patrí napríklad Dúhový vodopád:

India – život v štáte Meghalaya 3. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Výstavu obrazov Jany Bednárovej, ktoré vznikli priamo v indickej džungli si v bratislavskej galérii Čin-Čin môžete pozrieť do 28. júna.

Galéria

Kamakhya Chram s kozou cakajucou na obetovanie.JPG DSC_0172.JPG Kamakhya Temple.JPG Mama a Dcera prevadzkuje cajovnu foto Dominik Bouma pocas Artists point 2016.JPG Monolity 2.JPG Monolity.JPG Najdlhsi Korenovy Most v Nongriate, Foto -Moni Maji pocas Artists Point 2017.JPG Posvatny les foto Dominik Bouma pocas Artists point 2016.JPG Rainbow falls.JPG Rezidencia ARtists Point 2016 Malba 400metrovej steny v centre Shillongu s miestnymi nadsencami.JPG Trh v Cherrapunjeafoto Dominik Bouma pocas Artists point 2016.JPG Vystava po umeleckej Rezidencii Artists Point 2017 v Shillongu.JPG Alakesh with Duitara.jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Jana Bednárová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame