Japonsko – Fudži, prírodné onseny a neobývané ostrovy

Japonsko – Fudži, prírodné onseny a neobývané ostrovy

Najvyššia sopka a zároveň najvyšší vrch Japonska. Nachádza sa na okraji ostrova Honšú a je symbolom celej tejto krajiny. Fudži je opradená mnohými legendami a na jej úbočiach sú chrámy a oltáre pretože pre domácich je táto hora posvätná. Každoročne na ňu vychádzajú tisícky pútnikov, ale aj turistov a minulý rok tento 8 hodinový výstup absolvovali aj naši cestovatelia Veronika Šaradínová a Peter Ondriaš. Porozprávali o tom Eve Vasilovej:

Japonsko – Fudži, prírodné onseny a neobývané ostrovy - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Honšú, Kjušú, Šikoku, Hokkajdo –  to sú známe najväčšie ostrovy Japonska. Túto krajinu však tvorí viac ako 3000  vulkanických fliačikov v mori - väčšina z nich je neobývaných. Niektoré však majú zaujímavú históriu a netypických obyvateľov. Presvedčili sa o tom  Veronika Šaradínová a Peter Ondriaš. Počas svojho putovania po Japonsku  zašli napríklad  na ostrov zajacov. Aj o ňom porozprávali Eve Vasilovej.

Japonsko – Fudži, prírodné onseny a neobývané ostrovy - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zážitkov, ktoré si títo cestovatelia z Japonska priniesli je oveľa viac a vypočuť si ich môžete, ak si kliknete na našu stránku rtvs.sk, rádio slovensko, cestovateľské kino, kde nájdete aj ich fotografie z tejto cesty. Japonsko bolo jednou zo 17 krajín, ktoré Veronika Šaradínová a Peter Ondriaš navštívili počas svojho ročného putovania po svete.


Galéria

1.jpg 4.jpg 5.jpg 7.jpg 8.jpg 10.jpg 9.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg 18.jpg 19.jpg 17.jpg 21.jpg 20.jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Veronika Šaradínová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame