Faerské ostrovy – nedotknuté, nepoznané, neuveriteľné

Faerské ostrovy – nedotknuté, nepoznané, neuveriteľné

Hoci zvyčajne v našej relácii spoznávame rôzne exotické, či menej dostupné časti našej planéty, dnes ostaneme v Európe, ale nebude to žiadna nuda. Hovoriť totiž budeme o Faerských ostrovoch, ktoré ležia na severe Atlantického oceánu medzi Škótskom a Islandom a sú autonómnou oblasťou Dánska. Eva Rosíková tam bola najskôr ako cestovateľka, ale obľúbila si ich natoľko, že teraz ich krásu odkrýva aj turistom. Ako povedala Eve Vasilovej, táto časť sveta má naozaj mnohé zaujímavosti: 

Faerské ostrovy – nedotknuté, nepoznané, neuveriteľné I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Faerské ostrovy – to je časť sveta, ktorú spoznávame dnes. Patria síce k Dánskemu kráľovstvu, ale vo väčšine záležitostí môžu rozhodovať samostatne. Hlavným mestom je Torshavn a úradným jazykom okrem dánčiny je tam aj faerčina.

Faerské ostrovy – nedotknuté, nepoznané, neuveriteľné II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V ankete o najkrajších menších ostrovoch sveta časopisu National Geografic získali prvé miesto. Aj to svedčí o tom, že Faerské ostrovy na severe Atlantiku sú naozaj výnimočné. Pravidelne tam chodieva Eva Rosíková a ako povedala Eve Vasilovej, nie je náhoda, že ich často volajú aj Ovčie ostrovy:

Faerské ostrovy – nedotknuté, nepoznané, neuveriteľné III. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj takéto sú Faerské ostrovy očami Evy Rosíkovej.


Galéria

Fae.jpg Faerske01.jpg Faerske_Kalsoy_Majak - web.jpeg Faerske02.jpg Faerske04.jpg Faerske05.jpg Faerske09.jpg Faerske12.jpg Faerske10.jpg Faerske16.jpg Faerske13.jpg Faerske18.jpg Faerske20.jpg Faerske23.jpg Faerske17.jpg Faerske25.jpg Faerske35.jpg Faerske28.jpg Faerske39.jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: CK SVET

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame