Havaj - ako sa žije na ostrove Oahu

Havaj - ako sa žije na ostrove Oahu

Ležia v Tichom oceáne a sú najvzdialenejším štátom USA. Pre turistov z celého sveta sú doslova synonymom oddychu a pokoja a neraz sa označujú aj ako perla Pacifiku - Havajské ostrovy budeme spoznávať s Dášou Harrell.  Pred desiatimi rokmi sa aj s manželom prisťahovala na ostrov Oahu, a tak pozná lepšie aj horšie stránky tamojšieho života. Ako povedala Eve Vasilovej, medzi pozitíva určite patrí klíma: 

Havaj - ako sa žije na ostrove Oahu 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ostrovy vulkanického pôvodu, ktoré majú rozlohu vyše 28 tisíc kilometrov štvorcových a milión 300 tisíc obyvateľov, toto sú základné údaje o americkom štáte Havaj, kde sa aj s rodinou usadila Slovenka Dáša Harrell. Býva a pracuje na hlavnom ostrove Oahu, a keďže práve tam žijú tri štvrtiny tamojších obyvateľov,  postaviť si napríklad nový dom nie je jednoduché. Aj o tom porozprávala Eve Vasilovej:  

Havaj - ako sa žije na ostrove Oahu 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O živote na Havajských ostrovoch Eve Vasilovej rozpráva Dáša Harrell a keď nazrieme trošku do histórie, tak túto časť sveta pôvodne osídlili  Polynézania, ktorí tam prišli okolo roku 900 nášho letopočtu. Dnes je však zloženie obyvateľstva úplne iné.

Havaj - ako sa žije na ostrove Oahu 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O živote na Havajskom ostrove Oahu nám dnes rozprávala Dáša Harrell.


Galéria

IMG_0511.JPG IMG_1247.JPG IMG_1333.JPG IMG_1521.JPG IMG_1572.JPG IMG_1498.JPG IMG_1577.JPG IMG_1607.JPG IMG_1637.JPG IMG_1642.JPG IMG_1752.JPG IMG_1764.JPG
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Dáša Harrell

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame