Marek Krošlák

Marek Krošlák

Milí poslucháči, zajtra má v katolíckom kalendári sviatok Svätý Ján Krstiteľ. Konkrétne ide o mučenícku smrť tejto veľkej postavy kresťanstva. Samotný Kristus o ňom vyhlásil: „Medzi tými, čo sa narodili zo ženy, nepovstal nik väčší ako Ján Krstiteľ.“ V zápätí však dodal: „ Ale ten, kto je v nebeskom kráľovstve menší, je väčší ako on.“
O Jánovi Krstiteľovi sa bude v dnešnom dobrom ráne rozprávať Štefan Chrappa s vysokoškolským pedagógom a rímskokatolíckym kňazom Marekom Krošlákom.

Marek Krošlák - 1.časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnešné ráno patrí poslednému prorokovi Starého zákona – Jánovi Krstiteľovi, ktorého mučenícku smrť, sťatie hlavy, si pripomíname práve zajtra. S vysokoškolským pedagógom a rímskokatolíckym kňazom, správcom farnosti v bratislavskej Vrakuni Marekom Krošlákom sa rozpráva Štefan Chrappa.

101608280819.Marek Krošlák - 2.časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Inšpiratívny asketický boží služobník, ktorého má v úcte väčšina kresťanského sveta, Kristov predchodca svätý Ján Krstiteľ, rezonuje v dnešnom rannom vysielaní.

Marek Krošlák - 3.časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Už viackrát v dnešnom rannom vysielaní zaznelo, že svätý Ján Krstiteľ bol veľkou morálnou autoritou svojej doby a zostáva ňou počas celých dejín. Dnes sa často hovorí o kríze morálky, o tom, že nemáme skutočné autority, ktoré by sme mohli počúvať.

Marek Krošlák - 4.časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnešné dobré ráno patrilo svätému Jánovi Krstiteľovi. Ešte pripomenieme, že zajtra sa v cirkvi slávi jeho slávna mučenícka smrť. Štefan Chrappa sa dnes o Jánovi Krstiteľovi rozprával s vysokoškolským pedagógom a rímskokatolíckym kňazom Marekom Krošlákom, ktorý spravuje farnosť v Bratislave –  Vrakuni.  Zaujímal sa aj o to, ako vnímal Kristus tohto veľkého muža.

101608280848.Marek Krošlák - 5.časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Štefan Chrappa Ilust. foto: longer

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame