Felix Žiška

Felix Žiška

Milí poslucháči, zajtra je Svetový deň sociálnej spravodlivosti a práve preto sa dnes ráno budeme venovať tejto téme, ale v kontexte kresťanského myslenia. Pozvanie Štefana Chrappu do štúdia prijal rímskokatolícky duchovný, františkánsky mních brat Felix Žiška, ktorý má na starosti pastoráciu nepočujúcich veriacich v rámci františkánskej rehole a je poverený koordinovaním projektu: Spravodlivosť, pokoj a ochrana stvorenstva. Zaujímalo nás, čo zahŕňa pojem Sociálna spravodlivosť?

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Témou je sociálna spravodlivosť i osobná občianska angažovanosť veriacich kresťanov. Aká by mala byť?

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aktuálny pápež František , akcentuje okrem duchovného prežívania aj sociálny rozmer kresťanstva. Ako to vnímajú veriaci, či zasvätené osoby?

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes ráno rezonujú vo vysielaní pojmy ako sociálna spravodlivosť, sloboda jednotlivca, či osobná angažovanosť kresťanov na spravovaní verejného života.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnešné nedeľné ráno patrilo Sociálnej spravodlivosti a tomu, čo pod týmto pojmom chápu kresťania. Štefan Chrappa sa rozprával s františkánom Felixom Žiškom,  ktorý je jednak poverený pastoráciou nepočujúcich veriacich, i koordináciou projektu: Spravodlivosť, pokoj a ochrana stvorenstva. Čo najviac oslovuje, či znepokojuje nášho hosťa?

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Štefan Chrappa; Ilustr. foto: Michael Gaida

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame