Rastislav Čížik

Rastislav Čížik

Milí poslucháči, pomaly vstupujeme do pôstneho obdobia. Katolíkom východného obradu – gréckokatolíkom  sa pôst začína už zajtra. Rímskokatolíci, alebo ak chcete katolíci latinského obradu vstúpia do pôstneho obdobia o tri dni, na popolcovú stredu. V dnešnom dobrom ráne sa zameriame na pôst a jeho zmysel. Hosťom Štefana Chrappu je gréckokatolícky kňaz, duchovný správca gréckokatolíckej cirkevnej obce v Bratislave –  Starom meste.
Čo si predstaviť pod pojmom „pôst“?

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pôst je asketické obdobie, príprava, ktorá vedie k vrcholu kresťanského prežívania, k Veľkej Noci. Ale dá sa pripravovať aj na samotný pôst?

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Už dnes zaznelo meno sv. Jána Krstiteľa, ktorý patrí k otcom asketizmu. Sú však aj iné osobnosti veľkých „pôstnikov“, ktoré nás môžu inšpirovať?

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Má pôst pozitívny dopad aj na reálny život?  

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Milí poslucháči, hosťom dnešného dobrého rána, s ktorým sa rozprával Štefan Chrappa bol duchovný správca gréckokatolíckej cirkevnej obce v Bratislave Starom meste, Rastislav Čižik. Zaujala nás téma pôstu, ktorý je sa u gréckokatolíkov začína zajtra a u rímskokatolíkov v stredu. Aké hlavné myšlienky pôstu u nášho hosťa najviac rezonujú?

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Štefan Chrappa; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame