Monika Skalová

Monika Skalová

Milí poslucháči, svätý Don Bosco založil rehoľu Saleziánov, ktorá sa od svojho oficiálneho vzniku v druhej polovici devätnásteho storočia  rozšírila po celom svete a zachránila milióny mladých. Aj na Slovensku má don Bosco svojich nasledovníkov a dokonca aj nasledovníčky. Sú to Dcéry Panny Márie Pomocnice. Dnes bude hostkou Štefana Chrappu provinciálna vikárka tohto spoločenstva a zároveň redaktorka časopisu pre rehoľné osoby Zasvätený život – Monika Skalová. Koho si predstaviť v habite Saleziánky?

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

„Všetko, čo robíš, rob na slávu Božiu,“ aj to je jedna z myšlienok sv. Don Bosca, ktorý založil spoločenstvo Saleziánov a dnes ráno sa Štefan Chrappa rozpráva s provinciálnou vikárkou saleziánok na Slovensku Monikou Skalovou.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Rozprávame sa o charizme jej spoločenstva, o povolaní k rehoľnému životu, o výzvach, ktoré tento „životný štýl“ prináša.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Saleziánky začali pôsobiť na Slovensku v štyridsiatych rokoch dvadsiateho storočia. Potom prišli päťdesiate roky a zrušenie reholí a prenasledovanie cirkvi. Dotklo sa to aj Saleziánok?

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes ráno bola hostkou Štefana Chrappu saleziánka sestra Monika Skalová a reč bola o ženských rehoľných povolaniach, o charizme dona Bosca, ako aj o živote v komunite.  Je rozdiel medzi saleziánmi a saleziánkami?

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Budúcu nedeľu si s rímskokatolíckym kňazom Karolom Moravčíkom priblížime štvrté výročie pontifikátu pápeža Františka.

Autor: Štefan Chrappa; foto: Twitter Moniky Skalovej

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame