MIloš Lichner

MIloš Lichner

Žalmy kráľa Dávida patria medzi duchovné klenoty. Ich sila a krása inšpirovala a inšpiruje nielen veriacich Židov, či kresťanov, ale aj umelcov, básnikov, spisovateľov a svojim presahom oslovujú aj ľudí neveriacich. V týchto dňoch v Bratislave uviedli rozsiahlu publikáciu, ktorá so žalmami úzko súvisí. Dostal ju dokonca aj pápež František. Viac o tomto významnom počine porozpráva dnes ráno Štefannovi Chrappovi dekan Teologickej fakulty Trnavskej univerzity, rímskokatolícky kňaz a jezuita Miloš Lichner. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O žalmoch a ich komentovanom vydaní, sa dekanom Teologickej fakulty Trnavskej univerzity jezuitom Milošom Lichnerom rozpráva Štefan Chrappa.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Komentované vydanie Žalmov 51 až 75 vznikalo tri roky a podieľalo sa na ňom vyše dvadsať ľudí.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aktuálne knižné komentované vydanie biblických žalmov má vo svojej knižnici dokonca aj svätý otec František a do daru ho dostal aj hlavný rabín mesta Rím. Je to prelomové dielo, ktoré má za úlohu vzdelávať a inšpirovať.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnešné nedeľné dobré ráno patrilo starozákonným žalmom. Štefan Chrappa sa rozprával o novom komentovanom vydaní tohto duchovného klenotu s dekanom teologickej fakulty Trnavskej univerzity, jezuitom a rímskokatolíckym kňazom Milošom Lichnerom. Zaujímalo nás, ktorý zo žalmov inšpiruje nášho hosťa.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Štefan Chrappa; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame