Marek Krošlák

Marek Krošlák

Október je pre katolíkov významný aj tým, že je to mesiac, kedy sa kladie špeciálny dôraz na modlitbu posvätného ruženca. O čom je táto modlitba, ako vznikla, k čomu veriacich vedie a aké osobnosti sa ju rady modlili porozpráva Štefanovi Chrappovi rímskokatolícky kňaz, duchovný správca cirkevnej obce v Bratislavskej Vrakuni Marek Krošlák. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zaujímalo nás, ako sa vyvinul ruženec do dnešnej podoby?

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V dnešnom dobrom ráne je reč o ruženci. Naším hosťom je teológ, rímskokatolícky kňaz Marek Krošlák. Rozpráva sa s ním Štefan Chrappa.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes uvažujeme o veľkej sile starobylej mariánskej modlitby, modlitby posvätného ruženca, ktorej katolíci venujú zvýšenú pozornosť, zvlášť teraz, v októbri.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnešné dobré ráno patrilo uvažovaniu nad modlitbou posvätného ruženca, o ktorom sa hovorí, že je akoby školou, v ktorej vyučuje Panna Mária o svojom synovi Ježišovi. O mystickej hĺbke modlitby sa ťažko hovorí a sprostredkovať zážitok z nej nie je vôbec jednoduché, zostáva to v rovine osobnej skúsenosti. Našim hosťom bol rímskokatolícky kňaz a správca cirkevnej obce v Bratislavskej Vrakuni otec Marek Krošlák. Rozprával sa s ním Štefan Chrappa. 

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Štefan Chrappa; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame