Naši a svetoví: Jozef Maruščák

Naši a svetoví: Jozef Maruščák

Vyštudoval právo na druhej najstaršej univerzite v anglicky hovoriacich krajinách, ktorá  už dlhé roky  patri medzi päť najlepších univerzít sveta. Ale on sa tam  nudil. A to ho tak z aktivizovalo, že dnes má o jeho nápad záujem celý svet. Košičan Jozef Maruščák, čerstvý absolvent  univerzity v Cambridgi, sa po prvých  už pracovných prázdninách doma, stretol  s Ľubicou Hargašovou.  

Naši a svetoví: Jozef Maruščák - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Absolvent univerzity v Cambridgi Jozef Maruščák vyštudoval právo, no popri štúdiu spolu s kolegom vymysleli softvér, ktorý predpovedá šancu výhry v súdnom spore. O ich nápad z nudy má dnes záujem celý svet.

Naši a svetoví: Jozef Maruščák - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V tínedžerských rokoch  napĺňali a formovali Jozefa  Maruščáka debatné kluby, počas štúdia  vo Veľkej Británii prepojenie práva s umelou inteligenciou. Aké má plány? Zostane doma, či pôjde do sveta?  Aj na to bola zvedavá Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví: Jozef Maruščák - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Jozef  Maruščák , absolvent   práva v Cambridgi  je presvedčený, že jeho nápad má šancu preraziť  nielen v anglicky hovoriacich krajinách ale  neskôr aj doma.  Je plný očakávania. Tak nech mu to vyjde.

Autorka: Ľubica Hargašová; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame