Naši a svetoví: Zuzana Opavská Wahl

Naši a svetoví: Zuzana Opavská Wahl

Študovala žurnalistiku v Bratislave,  zároveň si zarábala tlmočením a zamilovala sa do Nóra. Skončila školu, vydala sa a odišla na sever Európy. Žije tam už vyše štyridsať rokov- podniká, za Oslom  uprostred  nádherných lesov má veľkú farmu. Často je záchrannou brzdou pre Čechov a Slovákov, ktorí v Nórsku potrebujú pomoc. Podnikateľka a Honorárna konzulka Slovenskej republiky v Nórsku  Zuzana Opavská Wahl prišla do Bratislavy navštíviť rodičov a stretla sa aj s Ľubicou Hargašovou.

Naši a svetoví: Zuzana Opavská Wahl I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Keď prišla Bratislavčanka Zuzana Opavská Wahl  do krajiny na severe Európy,  bolo tam 112 Čechov a Slovákov. Dnes ich  tam žije a pracuje v súkromnom  aj štátnom sektore takmer štyri a pol tisíc. Keď prídu problémy, často  našinci vyhľadajú práve Zuzanu. Čo všetko rieši Honorárny  konzul Slovenskej republiky v Nórsku  aj o tom porozprávala  Ľubici Hargašovej

Naši a svetoví: Zuzana Opavská Wahl II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Podnikateľka a šperkárka Zuzana Opavská Wahl, je atraktívna, elegantná dáma. Nikto by o nej nepovedal, že je už babka.  Ani Ľubica  Hargašová.

Naši a svetoví: Zuzana Opavská Wahl III. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zuzana Opavská Wahl podnikateľka v Nórsku, aj v Juhoafrickej republike  dokázala svetu, aj sebe, že kto chce, cestu k úspechu si nájde, ale bez poriadnej driny to nejde.

Autorka: Ľubica Hargašová; Ilustr. foto: Sl. veľvysl. v Osle

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame